Quantis - soluția pentru gestionarea stresului abiotic

Produse
Quantis cover

Ce este, stresul abiotic? De unde vine acesta? Practic, an de an culturile sunt supuse unor factori care determină slăbirea plantelor. Seceta, temperaturile ridicate din vegetație, diferențele mari de temperatură dintre zi și noapte, radiațiile solare, ploile torențiale, grindina, nivelul de salinitate din sol – toate acestea influențează viața culturilor. Impactul negativ se traduce prin scăderea nivelului de producție, așa cum s-a întâmplat anul trecut la porumb, cereale, rapiță și floarea-soarelui.

În acest an, fermierii din Moldova beneficiază de Quantis, un îngrășământ foliar de origine naturală, realizat în urma fermentării trestiei de zahăr. Acest produs a fost testat încă din 2013 la nivel mondial. S-au făcut peste 1100 de teste în laborator și în câmp, la culturile de porumb, floarea-soarelui, cereale, rapiță, soia, legume, cartof, sfeclă și culturi speciale.

Testele făcute la porumb au arătat un spor de producție de 300 kg / ha. La floarea-soarelui, această creștere de producție a ajuns la 400 kg / ha. La cereale, testele s-au făcut în peste 80 de locații în Europa în perioada 2018 - 2021. Au fost înregistrate creșteri de 300 kg / haMomentele recomandate pentru aplicare sunt înainte sau în timpul fazelor fiziologice și în condiții de mediu nefavorabile. 

Pentru Moldova, Quantis este omologat la porumb, floarea-soarelui, cereale și rapiță, doza recomandată fiind de 2 litri / ha. Quantis are carbon organic, potasiu, calciu, azot, bor, zinc, mangan, dar și aminoacizi esențiali, pregătind planta pentru condițiile de stres abiotic. Având în vedere că are la bază materie vegetală, cel mai ridicat conținut îl are carbonul organic, iar pe lângă asta sunt prezente, în cantități importante și suficiente pentru plante, potasiul și calciul. Quantis reprezintă pentru plante complexul de elemente esențiale care întăresc sistemul imunitar, prevenind stresul secetei și al celorlalți factori mentionați mai devreme.

Aplicarea Quantis ajută plantele să se adapteze la lipsa apei și la condițiile diferite de temperatură, permite reglarea respirației la nivelul plantelor, îmbunătățește fotosinteza și acționează direct ca antioxidant și osmoprotector, pentru a pregăti planta pentru stres. Un alt element important din Quantis este calciul. Este cunoscut faptul că în condiții de stres, absorbția calciului este deficitară. Astfel, aplicarea Quantis crește nivelul de calciu în plantă, ceea ce va duce la stabilizarea respirației.

Efecte Quantis

Cere biostimulantul Quantis de la reprezentanții companiei Syngenta. Contacte aici.