Syngenta în Moldova| Syngenta

You are here

Syngenta în Moldova

Lider în business-ul agricol din țară


În Republica Moldova Syngenta Agro SRL a fost înregistrată în anul 2001(inițial ca reprezentanța locală a grupului elvețian Syngenta), dar pe piața de protecția plantelor și a semințelor din Moldova este prezentă de 20 ani.

Lider în business-ul agricol din țară, Syngenta este pregătită pentru a răspunde noilor provocări generate de dezvoltarea rapidă a agriculturii pe plan mondial și local.

Multe produse de marcă Syngenta au devenit soluții de neînlocuit pentru diverse probleme pe care le întîmpină producătorul, acestea fiind considerate etalon al calității și al siguranței pe segmentul din care fac parte.

Produsele Syngenta de protecția plantelor sunt adaptate condițiilor pedoclimatice din Moldova și contribuie la obținerea unor producții ridicate, de o calitate crescută. Gama largă de produse și soluții tehnologice de calitate este completată de serviciile oferite partenerilor noștrii din toată țara.

În ultimii ani, pe piaţa mondială a produselor agricole se observă o cerere tot mai mare pentru noi produse. În ceea ce priveşte floarea-soarelui, se observă o cerere tot mai mare de ulei cu conţinut ridicat de acid oleic (high oleic), dar şi găsirea de noi soluţii pentru fermieri, utilizând tehnologia Clearfield în combaterea buruienilor monocotile şi dicotile, precum şi a parazitului Orobanche, parazit care se extinde an de an.

La nivel mondial, se observă o cerere tot mai mare a uleiului de rapiţă utilizat în special pentru biodiesel. La cultura de porumb, cererea pentru diversificarea producţiei, pentru amidon, pentru măcinat, pentru furaj, pentru bioetanol este în creştere de la an la an.

Ȋn ultimii ani, la cultura de păioase, observăm o tendinţă de creştere a presiunii factorilor patogeni ce pot duce inevitabil la o depreciere calitativă a producţiilor agricole. Astfel, Syngenta vine în sprijinul agricultorilor români cu o tehnologie integrată de combatere prin genetică superioară şi un program de protecţie a culturii complet ce pleacă de la tratament sămânță şi se încheie cu al treilea tratament pentru combaterea Fusariumului la spic.

Syngenta pune la dispoziţia fermierilor din Moldova produse de cea mai bună calitate, sigure pentru culturi, utilizatori şi mediu, sprijinindu-i în obţinerea unor producţii sporite şi de calitate superioară. Prioritățile companiei pentru sezoanele următoare pe piața din Moldova sunt strâns legate de o dezvoltare rapidă a pieței locale:

  • sprijinirea fermierilor în luarea deciziilor cheie. 
  • dezvoltarea unor servicii adaptate exigențelor crescute ale sectorului agroalimentar
  • adaptarea continuă a portofoliului de semințe și produse de protecția plantelor la necesitățile pieței

Echipa Syngenta Moldova organizează pe parcursul întregului an numeroase evenimente pentru diverse culturi: forumuri pentru cultivatorii de viță de vie, pomi fructiferi și legume,  întîlniri la loturile demonstrative, zilele câmpului organizate pentru diverse culturi destinate să susțină agricultura performantă. Evenimentele se bucură de o rată mare de participare, ceea ce ne indică faptul că fermierii doresc să îmbunătățească tehnologiile și să fie în pas cu progresul în agricultură.

Agricultura este sfera cea mai expusă provocărilor de diferită natură.

Syngenta a fost, este și va fi mereu partenerul de încredere pentru fiecare fermier. Semințele și produsele de uz fitosanitar de înaltă calitate și specialiștii calificați vor contribui la eficientizarea agriculturii din Republica Moldova.