Producții sfeclă de zahăr 2016

Hibrizii de sfeclă de zahăr Syngenta au un conţinut foarte înalt de zahăr şi sunt recomandaţi de a fi cultivaţi chiar din cei mai timpurii termeni. Varietăţile Syngenta manifestă rezistenţă la un complex mare de boli şi realizează mult mai eficient potenţialul lor genetic în comparaţie cu varietăţile de producţie locală. În piaţa sfeclei de zahăr hibrizii noştri înregistrează o creştere permanentă a solicitării din partea fermierilor.

Pârău Valeriu, SRL Agropopuros, agronom, s. Mărăndeni, r. Făleşti

Sfecla de zahăr este o cultură foarte importantă pentru gospodăria în care activez. Ea este o cultură cu o tehnologie mai specială. Mereu am selectat şi am cultivat hibrizii cei mai bine adaptaţi la condiţiile noastre meteoclimaterice, hibrizi care posedă un potenţial înalt de producţie şi de calitate. Aceşti indicatori îi găsim cu siguranţă, la Syngenta, la

hibrizii de sfeclă de zahăr Cassidy, Riselda şi Cantata, şi deja de doi ani testăm hibridul HI 1387, care este foarte bun, mai ales că e rezistent la nematozi. Hibrizii Syngenta de sfeclă de zahăr se disting printr-o rezistenţă sporită la bolile de frunză şi de rădăcină. Aparatul foliar este mai creţos, de un verde pronunţat. Producţiile au fost mereu pe măsura aşteptărilor şi chiar mai mult. Protecţia de buruieni, boli şi dăunători o efectuăm la fel cu produse Syngenta (Dual Gold, Fusilade Forte, Lontrel Grand, Amistar Xtra, Alto Super, Nurell D, Dursban).

Ponderea hibrizilor de culturi de câmp (porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, rapiţă), produşi de Syngenta, este foarte mare în gospodăria noastră, fiindcă doar cu hibrizi performanţi obţinem producţii înalte şi profit.

Pelin Ion, SRL Vapricom, agronom, s. Văratic, r. Râşcani

În ferma noastră nu există o cultură agricolă în care să nu fie un produs sau o varietate Syngenta. Sfecla de zahăr de la Syngenta cuprinde 80 % din suprafeţele destinate acestei culturi. Cassidy, Cantata şi Riselda sunt trei hibrizi care, an de an, confirmă prin producţii înalte şi rezistenţă la boli, totodata conţinutul de zahăr este la nivelul cel mai înalt. Anul 2016 a fost unul cu provocări majore, însă aceşti trei hibrizi au făcut faţă şi recoltele au depăşit 40-45 t/ha.

Rezultate obținute în diferite raioane ale țării

(în condițiile tehnologice din fermă)

                  Cantata                                                                                                             

                  Cassidy

                     Riselda                                                                                                                    

              HI 1387