You are here

Scapă de dăunătorii din livezi

Info dăunători
25.05.2017

 

 

Engeo este un insecticid foliar cu efect rapid și de lungă durată, conceput să combată un spectru larg de dăunători la un număr mare de culturi (sfeclă de zahăr, grâu, cartofi, măr, prun, cireș și tomate). Produsul are o formulare "ZEON", această combinație este eficinetă asupra dăunătorilor atât în stadiul de larvă, cât și de adult.

Mod de acțiune

Acțiune rapidă de șoc: sistemică și de contact. Engeo acționează la nivelul sistemului nervos, prin contact și ingestie asupra dăunătorilor care înțeapă și sug sau rod părțile vegetative ale plantelor.

Recomandări

 


Performanţă unică în combaterea lepidopterelor cu insecticidul Lufox

Lufox este un insecticid ce acționează ca regulator de creştere din faza de depunere a ouălor şi pe toată perioada apariţiei larvelor. Din ouă nu mai apare larva. Larvele nu trec dintr-o vârstă în alta. Din pupă nu mai apare adultul. Femela depune ouă sterile.

Este compus din două substanţe active. Posedă activitate ovicidă, larvicidă şi transovariană. Are acţiune de lungă durată (până la 30 zile). Are efect secundar pentru dăunători sugători şi acarieni. Nu se va administra pe floare!

Avantaje

Acţionează împotriva tuturor stadiilor de dezvoltare a lepidopterelor (viermele fructelor, molii tortricide, etc.). Posedă o bună stabilitate termică, ce poate fi utilizat şi la temperaturi mai ridicate. Este rezistent la spălări de precipitaţii. Micşorează numeric indivizii din următoarea generaţie. Micşorează numărul tratamentelor pe sezon. Este flexibil în perioadele de administrare. Nu face plasă pe fructe. Este foarte bine tolerat chiar şi de cele mai sensibile soiuri.

Recomandări


Insegar – Performanţă ovicidă

 

 

Insegar este un insecticid care combate foarte bine insectele din ordinul Lepidoptera, dăunătoari greu de controlat, din culturile de măr, prun și viță de vie.

Produsul este prietenos cu entomofauna utilă. Îşi păstrează eficacitatea chiar şi la temperaturi mai ridicate. Pentru adulţi are efect sterilizant. Se recomandă 2-3 tratamente pe sezon, câte unul pentru fiecare generaţie. Este compatibil cu majoritatea produselor de uz fi tosanitar. Norma de consum, forma preparativă şi ambalajul fac ca produsul să fie cât mai comod de utilizat.

Mod de acţiune

Produsul acţionează ca regulator de creştere al insectelor (imite hormonul juvenil) prin contact şi ingestie. Nu este sistemic.

Recomandări