Universul Syngenta – platforma culturilor de succes

Comunicate de presa

Peste 300 de fermieri au venit sa participe si sa faca parte din Universul culturilor de succes. Ei au lucrat pe ateliere de culturi si un atelier numit Tehnci de aplicare ghidati de expertii din echipa Syngenta Moldova si Romania. Le-au fost prezentate tehnologiile pentru culturile de floarea-soarelui, porumb, sfecla de zahar, rapita si cereale, principalele reguli de stiut si de urmat in procesul aplicarii produselor fitosanitare, au avut loc excursii la lor, iar pe final o tombola cu premii.

Syngenta unica in Moldova are portofoliu complex de hibrizi adaptati tuturor tehnologiilor de cultivare a florii-soarelui. In lot au fost prezente si noutatile Sumiko si Subaro (Express), Neostar si Bacardi (Clearfield Plus).

Fermierii au avut ocazia sa vada si cele patru varietati noi de porumb: SY Arioso, SY Batanga, SY Iridium si SY Ulises precum si noul hibrid de sfecla de zahar HI 1387.

La atelierul de rapita au fost prezentati si cei doi hibrizi noi testati in cateva gospodarii din tara care au bucrat agricultorii cu productii ridicate, ce au depasit 5 tone/ha (SY Vesuvio si SY Harnas).