Syngenta - o călăuză sigură în Universul culturilor de succes

Comunicate de presa

La începutul lunii august, pe teritoriul gospodăriei Soragrovis din satul Șeptelici, raionul Soroca, a avut loc un eveniment unic pentru producătorii agricoli din întreaga ţară – compania Syngenta şi-a prezentat în cadrul unei ample Platforme hibrizii de culturi de câmp şi produsele de protecţie a plantelor.

La acest eveniment au participat un număr impunător de fermieri (peste 300), care au venit să facă parte din Universul culturilor de succes. Ei au lucrat în ateliere de culturi, dar şi într-un atelier specializat numit Tehnici de aplicare, fiind ghidaţi de experţii din echipa Syngenta Moldova şi România. În cadrul acestor ateliere lor le-au fost prezentate tehnologiile pentru culturile de floarea-soarelui, porumb, sfeclă de zahăr, rapiţă şi cereale, fiind informaţi şi vizavi de regulamentele şi cerinţele obligatorii în procesul aplicării produselor fitosanitare; de asemenea, pe parcurs au fost organizate excursii la lot, iar pe final – o tombolă cu premii.

   

 
 

  

  
 

Interesul faţă de acest eveniment de proporţii a fost unul foarte mare – şi acest lucru e absolut explicabil. Or, la ziua de azi Compania Syngenta e unica în Moldova care dispune de un portofoliu complex de hibrizi adaptaţi tuturor tehnologiilor de cultivare a florii soarelui, un portofoliu vast de hibrizi de porumb, sfeclă de zahăr înalt productivi şi hibrizi de rapiţă care în 2017 au dat recolte foarte înalte (ex: GT Bejan Mihai, r. Râşcani s. Costeşti – 4,7 t/ha; SRL Natcubi-Agro, s. Larga-Nouă, r. Cahul – 3,6 t/ha).

 
 

Totodată, în lot au fost prezentate şi noutăţile companiei – hibrizii de floarea soarelui: SY Acedemi CLP, SY Diamantis; noutăţile în portofoliul de porumb: SY Ulises şi SY Iridium; sfecla de zahăr – Valzer.

 
 

În finalul acestui seminar mai mulţi participanţi la el au binevoit să-şi spună părerea vizavi de oportunitatea lui, dând înalte aprecieri importanţei şi utilităţii informaţiilor obţinute.