Summitul pentru culturile cerealiere „Planificăm, semănăm și protejăm pentru profit”
Cultura de cereale este una foarte importanta la nivel national, iar pentru a ajuta fermierii sa obtina recolte maxime si un profit sporit Syngenta a organizat un eveniment special dedicat producatorilor de cereale unde au fost prezentate solutiile companiei impotriva problemelor din aceasta cultura si oferta pentru sezonul 2018.
Peste 160 de producatori agricoli din tara au venit la Summitul Syngenta unde reprezentantii companiei le-au vorbit despre importanta implementarii unui program tehnologic bine intocmit si utilizarea produselor calitative, eficiente si sigure.



Syngenta este compania care are solutiile optime, in portofliul careia se regasesc produse consacrate, care de mai multi ani contribuie la securizarea recoltei si la obtinerea de producții calitative si cantitative, dar si produse nou aparute care se regasesc in oferta pentru sezonul 2018.
Stefan Dragos, Director Marketing Fungicide Cereale Europa de Est, le-a vorbit fermierilor despre prognoza dezvolatrii bolilor la cereale si care sunt metodele eficiente de solutionare a acestor probleme.
"Gama de boli s-a schimbat. Septoria, spre exempu, este dificil de controlat. Syngenta, insa, are fungicidul BRAVO, un produs puternic in primul tratament care reduce riscul de dezvoltare exploziva a septoriozelor. Susceptibilitatea varietății de rugină rămâne o problemă. Fermierii trebuie să adopte o abordare preventivă, un program de fungicide “anticipat” este necesar pentru a combate boala. „Preventivitatea” si „Curativitatea” au impact maxim in contolul bolilor. Produsele recomandate de Syngenta sunt BRAVO, ALTO SUPER si AMISTAR XTRA care va asigura o eficienta maxima impotriva principalilor boli la cereale (septorioza, rugini, fainare, fuzarioza).”
Oleg Cojocaru, Director Vanzari Syngenta Moldova le-a prezentat fermierilor gama de erbicide din portofoliul companiei si noile produse.
“Oferim agricultorilor erbicide cu un spectru larg de comabtere (buruieni mono si dicotiledonate anuale si perene, inclusiv cele greu de combatut) si cu efect de lunga durata. Cu siguranta Syngenta ofera solutiile potrivite pentru a scapa de grija buruienilor din cerele”.
Alexandru Neamtu, Asistent Comercial Syngenta Moldova a prezentat principalii daunatori din culturile cerealiere in R. Moldova, prognoza dezvoltarii daunatorilor in sezonul curent si solutiile oferite de Syngenta.
"Atacul daunatorilor poate produce daune cantitative importante asupra recoltei si, respectiv, un impact negativ asupra profitului. Gandacul ghebos al cerelaelor, plosnitele, tripsii, gandacul ovasului, paduchii sunt cei mai periculosi daunatori la cereale. Syngenta ofera cateva produse care de ani buni ajuta fermierii din Moldova sa inlature problema daunatorilor: ENGEO, KARATE ZEON si ACTARA sunt insecticidele care isi fac efectul chiar si in cele mai dificile conditii si pe care le recomandam tuturor producatorilor din Moldova.”



Participantii la eveniment au salutat ideea unui summit special dedicat cerealelor, au apreciat informatia prezentata, subiectele abordate si initiativa companiei de a participa la succesul recoltei si a agriculturii din Moldova cu ajutorul si prin intermediul produselor oferite.