Platforme realizate regional – noi performanțe pentru Syngenta Moldova

Comunicate de presa

În anul 2014 Syngenta, prima în Moldova, a înființat lotul demonstrativ Platformă și primul eveniment Platformă. De atunci, anual, fermierii din întreaga țară au avut posibilitatea să viziteze Platformele Syngenta și să vadă produsele companiei. În 2018 echipa din Moldova și-a propus să realizeze două platforme: una pentru zona de nord și alta pentru zona de centru-sud, misiune îndeplinită cu succes.

Mai mult de 600 de fermieri și parteneri ai companiei din diverse regiuni ale țării au avut o posibilitate unică să discute noutățile și tendințele în domeniul protecției plantelor și al tehnologiilor de cultivare, dar și să adreseze întrebări experților Syngenta. Evenimentele au avut loc pe 02 august în r. Drochia, zona de nord, și 16 august în r. Hâncești, zona de centru-sud a Moldovei.

Poze de la evenimentul Platformă din data de 02 august 2018, s. Zgurița, r. Drochia

 
 

 
 

În loturi au putut fi văzuți toti hibrizii de floarea-soarelui și de porumb din portofoliul companiei, iar pentru că prezentările au avut loc pe ateliere tematice, de culturi, fermierii au luat cunoștință cu oferta la cultura de rapiță și tratament sămânță cereale, dar și cu cele 5 reguli de aur promovate de Syngenta în procesul aplicării produselor pentru protecția plantelor.

Fermierii și partenerii veniți la evenimentele din zona de nord și de sud s-au convins de eficacitatea schemelor de protecție și a abordării complexe de cultivare a porumbului și a florii-soarelui.

 

 
 

 
 

La cultura de porumb principalele noutăți au fost hibrizii SY CHORINTOS, SY ORPHEUS, SY ZEPHIR și SY DARTONA. La capitolul protecția porumbului împotriva buruienilor, fermierii au putut să aprecieze și să se convingă de eficacitatea erbicidelor aplicate în loturi: GARDO GOLD, aplicat în preemegență, și ELUMIS, aplicat în postemergență (cu o eficacitate sporită împotriva buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale și perene).

Fiind că Diabrotica virgifera virgifera este un dăunător care se manifestă tot mai activ în ultima perioadă în țara noastră, Syngenta vine cu soluția potrivită în acest sens și lansează în 2018 insecticidul cu aplicare la sol FORCE 1,5 G (omologat la culturile de porumb, floarea-soarelui și cartof). De asemenea oaspeții au primit informații detaliate despre insecticidul AMPLIGO recomandat împotriva sfredelitorului porumblului și a buhei fructificațiilor la porumb.

Poze de la evenimentul Platformă din data de 16 august 2018, s. Caracui, r. Hâncești

 
 

 
 

La cultura de floarea-soarelui compania Syngenta este lider pe piața locală și oferă agricultorilor un portofoliu complex de hibrizi înalt productivi, adaptați tuturor tehnologiilor de cultivare (Clasică, Clearfield®, Clearfield® Plus și Express®), iar noutatea prezentată în Platforme a fost High Oleicul SY EXPERTO pe tehnologia Clearfield®.   

La cultura de rapiță propunerea Syngenta sunt hibrizii NELSON, SY HARNAS și SY VESUVIO, cei din urmă fiind dezvoltați pe un sistem inovativ de hibridizare numit SAFECROSS. Toți acești hibrizi au confirmat de-a lungul anilor prin productivitate, toleranță la iernare și la principalele boli ale culturii.

 
 

 
 

La capitolul tratament semințe cereale Syngenta a prezentat revoluționarul insecto-fungicid pentru tratamentul semințelor de grâu CELEST TOP ce conține trei substanțe active și oferă protecție completă împotriva bolilor și a dăunătorilor. Un alt produs prezentat este DIVIDEND STAR, fungicid pentru tratarea semințelor de grâu și orz care combate putregaiurile rădăcinilor și tăciunele zburător, asigurând un start mai bun și o recoltă mai mare.

Toți participanții la cele două evenimente au remarcat nivelul înalt de organizare, profesionalismul și amiabilitatea reprezentanților Syngenta, utilitatea noilor cunoștințe și a sfaturilor experților care îi vor ajuta șă obțină rezultate și mai bune și recolte sporite.

Le mulțumim tuturor participanților și îi așteptăm la alte evenimente.