Erbicide

[StartMediaCollection]2521[EndMediaCollection]

Interveniți cît mai devreme pentru combaterea buruienilor! 

Alegerea corectă a erbicidelor, în funcție de momentul de aplicare și spectrul de buruieni acoperit, reprezintă un factor critic, Syngenta oferind cel mai larg portofoliu în termeni de diversitate a ofertei și specificitate în combaterea buruienilor.

Combaterea cât mai devreme a buruienlor este recomandată pentru o foarte bună creștere și dezvoltare ulterioară a culturii, cu incidența obținerii unor producții mari și de calitate.

Combătând cât mai devreme buruienile din cultură:
- vă protejați investiția încă din start, sporind șansa hibridului de a-și exprima potențialul genetic
- hrăniți cultura și nu buruiana, planta dezvoltîndu-se puternic și sănătos
- cultura se comportă mai bine în perioadele critice ulterioare, în special la deficit de apă în sol

Detalii despre erbicide

Erbicide cu acțiune selectivă sau selective sunt utilizate pe culturi specifice, fără a afecta cultura în sine ci doar buruienile țintite care împiedică dezvoltarea și cerștere.

În absența controlului buruienilor, pierderile în randament pot varia între 40 și 100 %, în funcție de specia și abundența buruienilor.

Buruienile pot crea și alte problem favorizînd transmitere bolilor și dezvoltarea dăunătorilor, ele complică procesul de recoltare și contribuie la creșterea costurilor de curățare și uscare a recoltei.

 Erbicidele neselective acționează asupra întregii vegetații existentă pe teren, ele pătrund în plantă prin partea verde a frunzei. Acestea sunt utilizate atunci când în camp lipsesc plantele de cultură (după recoltare, ș.a.).