Tomatele Syngenta - siguranța productivității și a profitului

Syngenta oferă hibrizi care răspund unei piețe aflate în expansiune, condusă de cererea consumatorilor pentru produse proaspete. Cultivatorii de legume sunt axați pe cost, profit și rezistență la boli, iar piața și supermarketurile solicită un aspect atrăgător și viață lungă la raft. Varietățile Syngenta, datorită tehnologiilor avansate de ameliorare și noilor caractere genetice, întrunesc toți acești factori satisfăcând necesitățile fermierilor, distribuitorilor și ale consumatorilor.

Hibrizii de tomate Gravitet F1, Qualitet F1, Sandoline F1 și Izmir F1 sunt solicitați și foarte întrebați pe piața din Moldova, dobândind încerderea producătorilor agricoli care îi recomandă cultivatorilor de legume din întreaga țară.

 

Elena Dascălu, Întreprinzător, s. Dubăsarii-Vechi, r. Criuleni

Suntem cultivatori de legume în teren protejat, seminţele Syngenta le folosim de mult timp: ardei, castraveţi, tomate. Pentru cultura de tomate recomandarea noastră este Qualitet F1, pentru că este o varietate timpurie, foarte rezistentă la boli, fructul este uniform şi frumos, de un roşu aprins. L-am avut în testări 2 ani, iar anul acesta l-am cultivat pentru comercializare. L-am semănat în ciclul I, dar oferă producţii o perioadă îndelungată. Nu doar seminţele sunt calitative la Syngenta, dar şi produsele de protecţia plantelor. Fungicidul Amistar Opti şi insecticidele Voliam Targo şi Vertimec sunt de nelipsit în programele noastre de protecţie.

Pihut Alexei, Agronom, SRL Vadlef, s. Speia, r-nul Anenii Noi

Am cultivat hibridul Izmir F1 în ciclul II, patru ani consecutiv. Anul trecut am făcut o întrerupere, am încercat o altă varietate în speranţa de a găsi o alternativă mai bună, dar am ajuns la concluzia că pe piaţa noastră o varietate mai bună decât Izmir F1 pentru ciclul II nu este. Acest hibrid are un aspect commercial atractiv, o culoare roşu-intens şi este productiv. De aceea, în acest an, am revenit la el pentru ciclul II.