You are here

Porumbul Syngenta - genetică performantă pentru recolte optime an de an

    

Perciuleac Igor, SRL Mais, administrator, s. Bălăbăneşti, r. Criuleni

Potenţialul genetic al hibrizilor Syngenta îl cunoaştem demult, de aceea ei stau la baza alegerii noastre. Condiţiile meteo de la un an la altul sunt absolut diferite, dar recoltele ne bucură de fiecare dată. Cultura de porumb este una dintre cele mai importante în ţara noastră. Noi cultivăm hibrizi Syngenta pe mai mult de 150 ha. Principalii hibrizi cu o stabilitate înaltă în zona noastră sunt NK Kansas şi NK Thermo, iar în acest sezon am semănat şi SY Batanga. Producţiile au fost de peste 6000 kg/ha, cu umiditatea sub nivelul standard. Ultimul factor ne convine în mod specal, căci nu avem cheltuieli suplimentare pentru uscat. În plus, eliberăm timpuriu suprafeţele, pentru a le pregăti pentru alte culturi.                            

 

Timotin Vasile, CAP Manubeevca, director, s. Cazangic, r. Leova

Consider că hibrizii companiei Syngenta sunt printre cei mai buni care există acum pe piaţă. Noi, an de an, cultivăm hibridul de porumb NK Thermo pe minimum 200 ha şi obţinem recolte bune, cu umiditatea bobului sub 14 %. Ne satisface acest hibrid şi îl vom cultiva în continuare.

Negură Oleg, GŢ Negură Oleg Ştefan, director, s. Echimăuţi, r-ul Rezina

În ultimii ani cultivăm hibrizi de porumb și de floarea-soarelui doar Syngenta. La porumb, în acest an, pe o suprafata de 100 ha, am cultivat hibrizii NK Kansas, NK Lucius și SY Batanga. Primii doi hibrizi i-am avut și în anii anteriori, iar SY Batanga l-am cultivat pentru prima dată și am rămas foarte mulțumit de el. Tot pentru prima dată în acest an am folosit erbicidul Elumis și vreau să spun că este un produs foarte bun care combate absolut toate buruienile cu frunza îngustă și cu frunza lată, atât anuale, cât și perene.

Rezultate obținute în diferite raioane ale țării

(în condițiile tehnologice din fermă)

NK Olympic

 

SY Arioso

SY Batanga

 

NK Thermo

SY Iridium    NOU

[[{"fid":"7136","view_mode":"default","attributes":{"height":"524","width":"935","class":"media-element file-default"},"fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","filename_field[ro][0][value]":"grafic_porumb_sy_iridium.png","field_file_image_desc_text[ro][0][value]":"","field_file_image_copyright_text[ro][0][value]":""},"type":"media"}]]