Hibrizii de floarea-soarelui confirmă prin producții sporite

Compania Syngenta, prezentă pe piața locală de 16 ani, oferă fermierilor din Moldova o varietate mare de hibrizi de floarea-soarelui înalt productivi care sunt cultivați de un număr mare de producători agricoli din țară, unul dintre motivile de bază fiind recoltele sporite pe care le obțin în diferite condiții de cultivare și în diferite sezoane.  

Syngenta își perfecționează în continuu oferta cu hibrizi noi, adaptați necesităților și cerințelor pieței. În 2016 compania a introdus în portofoliu hibrizi de generație nouă, adaptați tehnologiilor Clearfield Plus, Express și hibrizi High Oleici. Astfel, oferta este una complexă, cu varietăți adaptate tuturor tehnologiilor de cultivare a florii-soarelui în Moldova. 

Din 2017 fermierii vor beneficia de încă doi hibrizi noi: SY Diamantis (tehnologia Clearfield) și SY Academi CLP (Clearfield Plus).

Vă prezentăm în continuare rezultatele de producție obținute în diferite zone ale țării și opinii ale fermierilor despre varietățile intrate în portofoliu în 2016: Sumiko și Subaro – hibrizi rezitenți la erbicidul Express, SY Neostar CLP și SY Bacardi CLP – hibrizi adaptați tehnologiei Clearfield Plus și high oleicul Talento.